Taulut

Kaikki taulut myydään sähköpostin kautta, ei voi ostaa verkkokaupasta. Jos kiinnostuit taulusta, laitathan viestiä sähköpostiimme linnea.krista(at)pikkuriikkiset.fi


Vitsaus ei koske teitä

Faaraota ja hänen allansa toimivaa kansaa koetellaan erilaisin vitsauksin, jotta kansa suostuttaisiin vapauttamaan. Kuitenkin kansalle neuvotaan ehdot, jolla näiltä kurituksilta vältyttäisiin. Esikoiset perheessä pelastettaisiin sivelemällä vuohen verta talon ovenpieliin, jolloin heidät tiedettiin jättää rauhaan.

Tämä kohtaus puhutteli niin hyvässä, kuin pahassa. Tällaisia empatiaa onkivia asioita on mielestäni tärkeä nostaa tänä päivänä pintaan, kun sosiaalinen media mahdollistaa kanssakäynnin muurin takaa. Kyky asettua toisen saappaisiin on katoava piirre. Tässä kohtauksessa katsojana kokee suuria tunteita aina surun ja pelon keskeltä ihmeelliseen huojennukseen, kun luvatusti vuohen verta ovenpieliin

sivellen oma perhe pysyi koskemattomana

Taulun koko: 50 x 70 cm Hinta: 150€


Laineet sua keinuttakoot

Äiti Jokebed laskee lapsensa korissa Niiliin pelastaakseen tämän hengen. Faarao on toimeenpannut joukkomestauksen, jossa uhrattiin poikalapset vain karsiakseen kansan väkilukua. Tällä haluttiin välttyä kapinoinnin mahdollisuuksilta. Kori ajautui Faaraon temppeliin, jossa hänet adoptoitiin ja nimettiin Moosekseksi. Kohtaus hyväksikäyttää koko tunneskaalaa kerralla ja lopputulema kertoo kuitenkin sen, että kaikki on mahdollista.

Taulun koko: 40 x 40 cm (halkaisija 40 cm) Hinta: 80€


Ihmeteot

Se kaikista suurin, voimakkain ja ihmeellisin teko, kun Mooses iskee sauvan käskystä veteen. Vedet väistyvät ja meri jakautuu kahteen luoden polun, jota pitkin kansa pääsee pois.

Kohtaus on todella inspiroiva ja voimaannuttava, ja se ihmisten pelko nähtyään meren jakautuvan onkii jälleen empatiaa.

En varmasti ole ainoa, kenelle tämä on ollut mieleenpainuva! Tämä työ ansaitsi isoimman tilan, jotta se pääsisi oikeuksiinsa.

Taulu koostuu kahdesta 40 x 100 cm taulusta. Hinta: 350€


Johdata

Kulku merenpohjaa pitkin. Elokuvassa näkyy upeasti, miten vesiseinämien takaa paljastuu kaikki sen oma ylläpitämä elämä.

Eläinten ja ihmisten välinen luotto toisiinsa on kohtauksessa kaunis, sillä tämä hetken lainattu tie on kaikille vieras ja jännittävä.

Taulun koko: 50 x 70 cm Hinta: 150€


Päästä kansani pois

Ensimmäiselle vakuuttelutehtävälleen lähtenyt Mooses käskee uutta Faaraota vapauttamaan kansansa pois.

Näyttääkseen jaettua mahtia hän iskee puisen sauvan maahan, jolloin se muuttuu käärmeeksi.

Halkaistu muotokuva on toteutettu hiilityönä.

Taulun koko: 50 x 70 cm Hinta: 100€

Huom, ei sisällä kehyksiä, hiilityö tehty paperille.


Unta vain

Kohtaus on otettu elokuvasta Joosef unten kuningas.

Joosef näkee unia, jossa toistuu samat elementit, mutta eri olosuhteissa. Yhdessä unessaan Joosef on kokoamassa viljaa pelloilta veljiensä kanssa. Hänellä on edessään korkeampi viljalyhde, kuin veljillään.

Veljet kerääntyvät ympärille, ja laskiessaan lyhteet maahan, ne kumartavat Joosefin viljalyhdettä. Unesta kertoessaan veljet närkästyvät, ja väittävät tämän olevan vain tyhmää unta. Tämä uni myöhemmin osoittautuu paljon suuremmaksi.

Taulun koko: 50 x 40 cm Hinta: 100€


Kauneus katsojan silmissä

Yksi näkee aseen tuhon mahdollistajana. Toinen kannanhoidon työvälineenä. Kolmas kauempaa tasapainon ylläpitäjänä. Mutta artisti näkee lähempää aseen tukin mahdollisuutena.

Canvaspohja, takana puukehys. Akryyliteos, kultafolio yksityiskohdin.

Taulun koko; 80 x 100 cm Hinta: 400€